Kutyacasserole
HOZZÁVALÓK:
1 csésze főtt szárnyas apróra vágva
1/2 csésze főtt barna rizs
1/2 csésze kevert, főtt zöldség(répa, zeller, karalábé, burgonya, fehérrépa, karfiol)
4 csésze nem sózott csirke alaplé (a leveskocka nem jó mert túl sós)
ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjük össze a valamennyi alkotót, és mikor szobahőmérsékletűre hűlt, akkor adjuk kutyánknak. Ha csak házi készítésű kutyaeledelt etetünk ebünkkel, adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű multi vitamin és ásványisó-készítményt. Kérjük ki az állatorvosunk tanácsát! A fel nem használt eledelt, legfeljebb 3 napig tarthatjuk a hűtőszekrényben.
Nem szálkás tengeri hallal is helyettesíthető a főtt szárnyas (pl. allergiás kutyák esetében)
A csirke alaplé készítése: a szárnyast hideg vízben feltesszük főzni, forráskor leszedjük a habot, és hozzá tesszük a zöldségeket, Semmilyen intenzív fűszereket ne használjunk, készítésekor még sót sem! Az így megfőtt szárnyast és a zöldségeket használjuk fel az étel elkészítéséhez.
Forrás: Nemzetközi Kutya Magazin